Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 70

Thread: Spybot-S&D 1.6, Release Candidate 1

Hybrid View

  1. #1
    Member of Team Spybot PepiMK's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Planet Earth
    Posts
    3,393

    Default Spybot-S&D 1.6, Release Candidate 1

    Since Firefox 3 and Opera 9.5 support are much asked for, further speed improvements have been postponed (expect some beta update for advcheck.dll as soon as 1.6 is out though ) and we're trying to close in on the final version.

    New in this release candidate is for example LASSH support for TeaTimer; in short words that means TeaTimer will now longer ask about every single registry change it does not recognize as pointing to a bad file, but will instead use the RunAlyzer LASSH database to automatically recognize and accept or deny nearly 400,000 different startup entries. This database has also been made available here on the forum, including an option for helpers to help rating new entries. Feedback on this would be appreciated.

    The second new thing is that the Windows Explorer property dialog tab has been replaced by a stand-alone application (thanks to everyone insisting on this wish ) since the former was not very flexible and caused problems for some people. Instead, there is now a file/folder scanner with its own option in the context menu of files, which runs on 64 bit Windows as well (which the former solution didn't), should probably load its database somewhat faster, and allows drag'n'drop for scanning further files. Again, feedback would be welcome, especially from those who had problems with the former solution, but also about it in general.

    spybotsd160-rc1.exe
    Just remember, love is life, and hate is living death.
    Treat your life for what it's worth, and live for every breath
    (Black Sabbath: A National Acrobat)

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Belgrade, Serbia
    Posts
    9

    Default

    Immunization in FF3 is working corectly as I can see, and scan speed has decreased from beta 2.
    RC1 is almost as fast as beta 1, and this is great.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Belgrade, Serbia
    Posts
    9

    Default

    I was wrong about speed of scan.Only the first scan was fast, others were not.Scan time is like in beta 2.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    22

    Default

    Usage track removal isn't working for FF3 cookies, it picks them up to be deleted but when you select them and tell Spybot to delete them it doesn't actually do it.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    22

    Default

    Quote Originally Posted by Broken Hope View Post
    Usage track removal isn't working for FF3 cookies, it picks them up to be deleted but when you select them and tell Spybot to delete them it doesn't actually do it.
    Any update in regard to this, it seems to have been ignored? Spybot can detect cookies in FF3 but the usage track scan can't actually delete them it seems.

  6. #6
    Member of Team Spybot PepiMK's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Planet Earth
    Posts
    3,393

    Default

    Oh sorry, not ignored, just overlooked, there are so many small issues here and I concentrated on that big label "crash" somewhat
    I'm going to see into that next
    Just remember, love is life, and hate is living death.
    Treat your life for what it's worth, and live for every breath
    (Black Sabbath: A National Acrobat)

  7. #7
    Member Zer0 Voltage's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Right behind you... BOO!
    Posts
    49

    Default

    Quote Originally Posted by PepiMK View Post
    The second new thing is that the Windows Explorer property dialog tab has been replaced by a stand-alone application (thanks to everyone insisting on this wish ) since the former was not very flexible and caused problems for some people. Instead, there is now a file/folder scanner with its own option in the context menu of files, which runs on 64 bit Windows as well (which the former solution didn't), should probably load its database somewhat faster, and allows drag'n'drop for scanning further files. Again, feedback would be welcome, especially from those who had problems with the former solution, but also about it in general.[/URL]
    Sorry, but where is the context menu entry for this? Must we do something to enable it?

    I can launch the new SDFiles.exe program manually and then d'n'd to it successfully, but no context menu entry (or setting to enable one) that I can find.

    Just for the record, this new mini-interface is excellent. Much, much better solution. And unlike with the properties panel tab, I do now see the separate "Malware" and "Heuristic" sections properly (even on XP). The ability to resize this new interface is also a big plus over the previous method.

    Thanks!


  8. #8
    Member Zer0 Voltage's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Right behind you... BOO!
    Posts
    49

    Default

    Oh, and scan time was 30 seconds slower than beta 2:

    v1.5.2.20 = 20 minutes 17 seconds

    v1.6.0.25 = 4 minutes 2 seconds

    v1.6.0.26 = 7 minutes 17 seconds

    v1.6.0.27 = 7 minutes 47 seconds

  9. #9
    Member Becky's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    37

    Unhappy Could the Tea Timer asks be optional? (please)

    Quote Originally Posted by PepiMK View Post
    ....in short words that means TeaTimer will now longer ask about every single registry change it does not recognize as pointing to a bad file, but will instead use the RunAlyzer LASSH database to automatically recognize and accept or deny nearly 400,000 different startup entries.
    Please, pretty please, remember the "paranoid" users and fans (like me).

    Could you please make it optional? I would like to know and to choose for every (or at least most of them) changes to my registry. I have adavare softwares installed and when I run them I can deny the changes, additionally some times is the only way to know that some applet or script is making a change.

    Please , please please

    THANKS!!!
    Today I will learn something (and tell others about...)
    -XP SP3 4Ghz 4Gb
    -XP SP3 2Ghz 768Mb
    -W98 SE 500Mhz 500Mb
    All w/ZoneAlarm, Firefox, Spybot 1.6.2, Avast! 4.8 Home (Ex AVG 7.5)

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    9

    Default

    I'm getting IE32-bit, IE32/64 and IE 64-bit (just like that) in the immunization window, but not Firefox 3 at all.

    I'd best change that, it DOES show up fine on my laptop. Both PC and laptop are running Vista x64 ultimate, but the PC seems to not want to show Firefox in the list for some odd reason.

    So, PC: Firefox not showing in immunization

    Laptop: Works fine.
    Last edited by gifferjesus; 2008-06-29 at 05:47.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •