Results 1 to 7 of 7

Thread: Hijack This and Spybot will not run.

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    10

    Default Hijack This and Spybot will not run.

    My browser is being hijacked when I search. I cannot get HijackThis or Spybot to run in order to find the problem. I have tried downloading and reinstalling Spybot. I have not been able to run them in safe mode either.

  2. #2
    Member of Team Spybot tashi's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA
    Posts
    32,614

    Default

    Hello,

    Please start a topic in the Malware Removal Forum and give details such as your operating system, and any other information that may be useful for helpers to know.

    Best regards.
    Microsoft MVP. Consumer Security 2006-2014


  3. #3
    Member of Team Spybot PepiMK's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Planet Earth
    Posts
    3,387

    Default

    Go to C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\, make sure Explorer is showing hidden file (menu Tools -> Folder Options -> tab View -> checkbox group Hidden files and folders, uncheck checkbox Hide protected operating system files).

    You should be able to see some files with random names then in that folder. Pick the one with the same icon as SpybotSD.exe and try to run that (it's a backup for cases where malware blocks running the original by name).
    Just remember, love is life, and hate is living death.
    Treat your life for what it's worth, and live for every breath
    (Black Sabbath: A National Acrobat)

  4. #4
    Senior Member Matt's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Bavaria
    Posts
    1,170

    Default

    Quote Originally Posted by PepiMK View Post
    Go to C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\, make sure Explorer is showing hidden file (menu Tools -> Folder Options -> tab View -> checkbox group Hidden files and folders, uncheck checkbox Hide protected operating system files).

    You should be able to see some files with random names then in that folder. Pick the one with the same icon as SpybotSD.exe and try to run that (it's a backup for cases where malware blocks running the original by name).
    Sometimes, this doesn't help too: http://forums.spybot.info/showthread.php?t=43166

    This "backdoor.Tidserv" (called by Norton-Antivirus) blocks Spybot, combofix and Hijackthis; seems to be very aggressive. I hope it will be added to the database. It's dangerous out there...
    Last edited by Matt; 2009-01-08 at 21:53.
    Best regards - Beste Gre,

    Matt

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    10

    Default

    I ran the file with the same icon and size as suggested. This worked great. I get an error asking me to run the automatic updater or to run it manually. I have run the updater in the application and it seems to have successfully updated and now tells me there are no new updates, yet I get that error every time I run the search for problems. Actually, the message asks me to install the updates.
    Last edited by srogers8989; 2009-01-08 at 22:12. Reason: Re checked error message.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    10

    Default Need to close thread.

    Thanks for all of your help on this. I have now succeeded in running Spybot and Hijack this so will start a thread in Malware Removal. I need to close this thread but have not been able to figure out how to do that.

  7. #7
    Member of Team Spybot tashi's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA
    Posts
    32,614
    Microsoft MVP. Consumer Security 2006-2014


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •