Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 10 of 33

Thread: "snlBase150.bpl" is missing

  1. #1
    Junior Member tnducknut's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    2

    Default "snlBase150.bpl" is missing

    Ok i am receiving in a small box a SD Tray.exe error after spybot was installed and ran. My wife installed this on her computer and is having the same problem. We both have Windows 7.

    Now when I try to open spybot the is what it says" SDWelcome.exe-Entry Point Not Found" in the body of the box it says "The procedure entry point@Snlconsolehelp@TVommandLineParameterItem@GetIsSet$qqrv could not be located in the dynamic link library snlBase 150.bpl."


    Help!!!!!!

  2. #2
    Member of Team Spybot tashi's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA
    Posts
    32,706

    Default

    Hello tnducknut,

    Please open Spybot Search & Destroy > Help > About and let us know the version and the date of last definitions.

    Also which version do you have of Windows 7 and please list all security programs installed.

    Best regards.
    Microsoft MVP. Consumer Security 2006-2014


  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    7

    Default

    I also have the same problem these days. I cannot open the Spybot S & D, so how can I open Spybot Search & Destroy > Help > About?

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    1

    Default "snlBase150.bpl" is missing

    Hi,
    suddenly I cannot start Spybot S&D anymore, because the file "snlBase150.bpl" is missing on my computer as a message says. It recommends to re-install the program.

    The file appears to be a proper S&D file usually located in "%Program Files%\Spybot – Search & Destroy 2\snlBase150.bpl".

    I'm absolutely sure I didn't delete that file manually. It's a bit strange that all at once a programm file is missing. Since I can't open Spybot either I can't tell the exact version, all I know is version 2, probably with virus definitions pretty up-to-date. I use Windows 7 with AVG FE 2012, Malwarebytes 1.62 and WinPatrol 2012 v24.3. I couldn't find the file in one of their quarantines.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    1

    Default

    I have the same problem as this suddenly as well. The version of S&D I am running is 2.0.7.0. Opertaing system is XP Pro service pack 3 and using Firefox 3.6.10.

    I have tried to uninstall S&D and re install same error.

    Have also done a system restore to a much earlier time ............still have the same problem.

    Any help would be appreciated.
    Last edited by tashi; 2012-08-18 at 16:52. Reason: Moved all posts to the Beta forum

  6. #6
    Member of Team Spybot tashi's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA
    Posts
    32,706

    Default

    Hello Aoren,
    Quote Originally Posted by Aoren View Post
    I also have the same problem these days. I cannot open the Spybot S & D, so how can I open Spybot Search & Destroy > Help > About?
    By "the same problem" do you mean you have the exact same error message as tnducknut?

    Do you recall if you installed the stable version 1.6.2 or the Release Candidate 2.0.

    Best regards.
    Microsoft MVP. Consumer Security 2006-2014


  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    7

    Default

    I have the same problem too, since today.
    It apeared with 2.08 beta, i have deinstalled it and installed 2.09 rc.
    Nothing changed, i receive an error message about snlBase150.bpl
    and spybot s&d doesn´t start.
    My system: win 7 x64
    Last edited by Olliver; 2012-08-18 at 16:29.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    7

    Default

    Ya, the same problem
    Error due to snlBase150.bpl, can't run Spybot.
    Mine is spybotsd-2.0.6-beta4.exe
    Last edited by tashi; 2012-08-18 at 17:02. Reason: Merged all posts into one thread.

  9. #9
    Member of Team Spybot tashi's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA
    Posts
    32,706

    Default

    Hello,

    This thread has been moved to the Beta forum.

    As it is the weekend someone from the team will respond when back on-line.

    Best regards,
    Microsoft MVP. Consumer Security 2006-2014


  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    7

    Default

    That means, how to solve this problem?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •