PDA

View Full Version : Problems with 2007-06-06 ▀Detection rules (beta)



md usa spybot fan
2007-06-06, 15:43
I received the following message while attempting to scan with the update file:
▀Detection rules (beta) - Updated detections (7 KB) - 2007-06-06

Warning

There were problems in the include file C:\Program Files\Spybot - Search _Destroy\Indudes\Beta.sbi
See 'Include errors.log' for details.

[OK]
Content of C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Spybot - Search & Destroy\Logs\Include errors.log:


C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\Includes\Beta.sbi | Zlob.DNSChanger | (85\.255\.11[0-9]{1}\.[0-9]{1,3}[.]?[\n]?)+

Rosenfeld
2007-06-06, 18:19
Just updated (including beta.sbi), restarted Spybot, scanned. Did not get any error message. I don't seem to have an Include errors log, possibly because I've never encountered an error with Spybot :-).
XPhome SP2 all updates.

md usa spybot fan
2007-06-06, 20:14
I forced another download of the Beta.sbi file. I am still getting the error (see attachment).

The attributes of my Beta.sbi are:
File: C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\Includes\Beta.sbi
Size: 6932
CRC-32: C58780BA
MD5: 6279D600532E271AEDDF5DFA9A32A84E
SHA1: 323C30B782620F9D9A95BE3603612EBBDFBC069B
Time stamp: Wednesday, June 06, 2007 12:47:00 PM

tashi
2007-06-06, 20:40
Thanks md usa spybot fan, I will direct Team attention to this topic.

MisterW
2007-06-08, 11:16
Hi md usa spybot fan,

I think the problem is that you did only downloaded the beta.sbi and not the so called "▀TCP/IP Settings Plugin" that is also available as a beta update in the included update function.

regards,
Markus :bigthumb:

md usa spybot fan
2007-06-08, 15:26
You are correct. I did not download the ▀TCP/IP Settings plugin because I was waiting for an answer to the following thread:
2007-06-06 ▀TCP/IP Settings plugin
http://forums.spybot.info/showthread.php?t=14547

md usa spybot fan
2007-06-12, 17:28
After Yodama (http://forums.spybot.info/member.php?u=223)'s response to the thread referenced above, I download following beta update and was able to scan with ▀Detection rules (beta) from 2007-06-06 without the error reoccurring:
▀TCP/IP Settings plugin - !TCP/IP Settings plugin (65 KB) - 2007-06-06

smok22
2008-04-20, 06:33
I was running the S&D on v. 1.4 after downloading the latest updates as I always do. It gave me a similar error as in this thread, about the includes file not being right, but it was for the TrojansC

Warning

There were problems in the include file C:\Program Files\Spybot - Search _Destroy\Indudes\TrojansC.sbi
See 'Include errors.log' for details.

Like the other poster, I can't find any include errors.log.

I followed the instructions in this thread, as well as the FAQs, manually downloaded that TCPIP download and extracted it after shutting down Spybot, and the error keeps coming up. Once I click the warning's OK button, the S&D continues to the end and gives me a "no threats found" message. I don't think it's really working properly or it wouldn't give me this warning error message.

Help?

creolainmysoula
2008-04-21, 05:37
I have the same exact problem as the poster before me. HELP....what can be done...Any suggestions appreciated!
Thanks.

md usa spybot fan
2008-04-21, 07:05
smok22:
creolainmysoula:

I really don't believe that either of you are experiencing Problems with the "2007-06-06 ▀Detection rules (beta)", so the solutions in this 10 month old thread do not apply.

The current errors with the Trojans.sbi file that started with the 2008-04-09 updates are caused by new detection rules that are incompatible with Spybot 1.4. These new detection rules use the new Anti-Rootkit plugins #1, #2 and #3 that only have been offered as updates to Spybot 1.5.2. If you upgrade to Spybot 1.5.2 you will not only eliminate the error messages but in also will be performing rootkit searches while doing a Spybot "Check for problems".

spy bot fan also
2008-04-23, 04:57
dear md usa spybot fan;

I also ran into this problem using version 1.4.something,
and followed procedure to update to version 1.5.2 sucessfully.
Rerunning the spybot, then everything worked well, all done as normal from my wifes login where it has always been.

then, I logged her off and opened my user icon, and my local settings were lost.
:oops:
It had regressed back to what looked like original xp-pro setting. message was that computer could not find my "locally stored profile", so it opened a temp profile wherein changes could not be stored...

any ideas on how to get my locally stored profile back to where it was"
any help is apreciated, as i am a bit computer challanged.
thanks


smok22:
creolainmysoula:

The current errors with the Trojans.sbi file that started with the 2008-04-09 updates are caused by new detection rules that are incompatible with Spybot 1.4. These new detection rules use the new Anti-Rootkit plugins #1, #2 and #3 that only have been offered as updates to Spybot 1.5.2. If you upgrade to Spybot 1.5.2 you will not only eliminate the error messages but in also will be performing rootkit searches while doing a Spybot "Check for problems".

spy bot fan also
2008-04-23, 16:37
dear dear md usa spybot fan;

somehow, my problem went away; so please do not bother with my request for help. I had restarted the computer multiple times and it had not helped. Then, this morning, i restared it and everything was back to normal.
thanks anyway,

heeed
2008-05-20, 09:35
:angel:what does this code means? 0x80070005!
Just updated (including beta.sbi), restarted Spybot, scanned. Did not get any error message. I don't seem to have an Include errors log, possibly because I've never encountered an error with Spybot :-).
XPhome SP2 all updates.

PepiMK
2008-05-20, 10:32
In which context? The stuff you quoted mentiones "Did not get any error message", and without an error message, you wouldn't have any error code.

The code means "access denied", but without the context where it appears, even my magic crystal ball has problems knowing an exact meaning ;)