Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: very bad spycar test results

  1. #1
    Senior Member dj.turkmaster's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    TURKEY/Ankara
    Posts
    139

    Default very bad spycar test results

    ı have made the spycar test on my computer with all protection services running in spybot ( teatimer etc...) and this is the result
    Spycar Scoring
    HKCU_Run : Spycar change blocked
    HKCU_RunOnce : Spycar change blocked

    HKCU_RunOnceEx : Spycar change allowed
    HKLM_Run : Spycar change blocked
    HKLM_RunOnce : Spycar change blocked
    HKLM_RunOnceEx : Spycar change allowed
    IE-HomePageLock : Spycar change allowed
    IE-KillAdvancedTab : Spycar change allowed
    IE-KillConnectionsTab : Spycar change allowed
    IE-KillContentTab : Spycar change allowed
    IE-KillGeneralTab : Spycar change allowed
    IE-KillPrivacyTab : Spycar change allowed
    IE-KillProgramsTab : Spycar change allowed
    IE-KillSecurityTab : Spycar change allowed
    IE-SetHomePage : Spycar change blocked
    IE-SetSearchPage : Spycar change blocked

    AlterHostsFile : Spycar test not performed
    6/17

    well I was schocked with these results . ı wasnt expecting a bad score like this . why didint spybot protect me from these changes and will it protect me when 1.5 released?

  2. #2
    Member of Team Spybot tashi's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA
    Posts
    30,514

    Default

    Quote Originally Posted by dj.turkmaster View Post
    ı have made the spycar test on my computer
    Hello.

    The spycar test?

    If Spybot-S&D does not detect an item:

    Please zip or rar the file/s and send them to:

    detections(AT)spybot.info (Replace AT with @)

    Best regards.
    Microsoft MVP Reconnect 2018-
    Windows Insider MVP 2016-2018
    Microsoft Consumer Security MVP 2006-2016

  3. #3
    Spybot Advisor Team [Retired] md usa spybot fan's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    5,859

    Getting an answer is one thing, learning is another.


    Microsoft Windows XP Home Edition running on a 2.40GHz IntelŪ PentiumŪ 4 Processor with 512 MB of RAM and a 533 MHz System Bus.

  4. #4
    Senior Member dj.turkmaster's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    TURKEY/Ankara
    Posts
    139

    Default

    these are not items that can be sent. ı mean they are not downloaded on the computer. you click a link and it makes a test. for example ı clicked a link and it tried to change my home page but spybot didnt let it. but ı clicked another link it tried to lockout users from changing the default home page in IE but spybot didnt give a message, it didnt protect. here is the site http://www.spycar.org/Spycar.html
    please try the test tashi. NOTE: the site is a safe site with no spywares

  5. #5
    Senior Member dj.turkmaster's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    TURKEY/Ankara
    Posts
    139

    Default

    have you done the test tashi. what do you think about it? why doesn't spybot protect these kinds of attacks?

  6. #6
    Member of Team Spybot tashi's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA
    Posts
    30,514

    Default

    Hi there.

    No I haven't tried the tests, but I will give it a whirl on my testing machine.
    Microsoft MVP Reconnect 2018-
    Windows Insider MVP 2016-2018
    Microsoft Consumer Security MVP 2006-2016

  7. #7
    Member of Team Spybot tashi's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA
    Posts
    30,514
    Microsoft MVP Reconnect 2018-
    Windows Insider MVP 2016-2018
    Microsoft Consumer Security MVP 2006-2016

  8. #8
    Senior Member dj.turkmaster's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    TURKEY/Ankara
    Posts
    139

    Default

    hi, ı have read the whole article. it says that this is a test to see how well my antispyware's real time protection is. spybot blocked 6 out of 17. so do you think that ı need another antispy program onacces (spybot on demand) ? or is only spybot enough for real time protection. if it is enough why didnt it block all the tests in spycar?

  9. #9
    Member of Team Spybot tashi's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA
    Posts
    30,514

    Default

    Quote Originally Posted by dj.turkmaster View Post
    if it is enough why didnt it block all the tests in spycar?
    Hi there.

    I have no idea of your setup, or the security programs you have installed.

    There are too many variables for me to try to give you a one size fits all answer.

    If you feel you need to add another ASW program for peace of mind, go for it.

    Cheers.

    So how did I get infected in the first place?
    Microsoft MVP Reconnect 2018-
    Windows Insider MVP 2016-2018
    Microsoft Consumer Security MVP 2006-2016

  10. #10
    Senior Member dj.turkmaster's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    TURKEY/Ankara
    Posts
    139

    Default

    [QUOTE=tashi;84712]Hi there.

    I have no idea of your setup, or the security programs you have installed.

    There are too many variables for me to try to give you a one size fits all answer.

    If you feel you need to add another ASW program for peace of mind, go for it.

    Cheers.

    the truth is that ı dont want any other asw programs. ı love spyot and ı have been using it for 3 years. ı just want to know why didint spybot pass all the tests in the spycar test? i really trust spybot and ı advise it to everyone but it made me vers sad when i saw it unsuccesful in the tests.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •