Results 1 to 6 of 6

Thread: Long scan time and High CPU

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    13

    Question Long scan time and High CPU

    Hello:

    I just updated from Spybot 1.4 to Spybot 1.5

    I've noticed three major changes which persisted even after I uninstalled both 1.4 and 1.5 via Control Panel, and then reinstalled only Spybot 1.5

    1) Scan time increased from ~13 minutes, with Spybot 1.4 to nearly an hour for Spybot 1.5

    2) CPU --with Spybot 1.5 --was ~97--99% throughout the scan

    3) Loading time for the program was quite long~up to a minute.

    No spyware, other than tracking cookies were found.

    Any suggestions?

    Thanks in advance:

    -eliuri

    ===================

    Windows XP Professional Edition

    Zone Alarm Security Suite 6.1.744.001

    Spybot 1.5.1.15

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Germany
    Posts
    5,263

    Default

    Hello,

    We already have located some problems like the startup problem in Spybot S&D version 1.5 and fixed it.
    Here is the download file for the fix - the new Spybot beta.

    Please run Spybot - Search & Destroy and switch to "Advanced mode" via the menu bar item "Mode" and select "Settings" --> "File Sets" in the left bar. There, please right-click somewhere into the list and choose "select all available checks".

    Best regards
    Sandra
    Team Spybot

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    13

    Question

    Thanks, Spybotsandara:

    Do I install that beta on top of the build I already have installed [1.5.1.15]?

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Germany
    Posts
    5,263

    Default

    Hello,

    Yes. You can install it right over.

    Best regards
    Sandra
    Team Spybot

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    13

    Wink

    I installed that beta:

    Now on Spybot 1.5.1.18

    It does load in much less time; took a few seconds only.

    Scan took ~half the time as before~24 minutes

    However, the high CPU continued --between 97-99% -throughout the scan.


    So some improvements, but excessive use of CPU remains.

    When would you suppose the next build might come out?

    Thanks for your assistance:

    -eliuri
    Last edited by eliuri; 2008-01-22 at 23:17. Reason: typos

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1

    Default

    Glad to hear. I have all three similar problems after going from 1.4 to 1.5 and my system is not that bad it is P4 2.4ghz with 1gb ram
    :
    - Takes long to load 2 minutes or so from only seconds earlier
    - Scan takes much longer up to hour
    - CPU load is very high, fan is running highest

    I'm going to try the beta and see what happens

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •