Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 42

Thread: Spybot-S&D 1.6, Release Candidate 2

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Member of Team Spybot PepiMK's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Planet Earth
    Posts
    3,571

    Default Spybot-S&D 1.6, Release Candidate 2

    Download: link removed since 1.6 is public now

    Since we decided to release on Monday, not tomorrow, we did upload another RC that includes the fixes from the RC 1 thread problems, like sped up Firefox 3 support, SDFiles.exe now auto-registering, proper order of white & blacklists in TeaTimer, fixed usage tracks cookie fixing for FF3, fixed another thing related to delzip179.dll. Hope I'll get some update on the translations issue from Meik tomorrow, which seems to be the thing left right now (sorry Asus ).
    Just remember, love is life, and hate is living death.
    Treat your life for what it's worth, and live for every breath
    (Black Sabbath: A National Acrobat)

  2. #2
    Spybot Advisor Team [Retired] md usa spybot fan's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    5,859

    Default

    PepiMK:

    Although I have not run into any problems with any of the Spybot 1.6 betas nor with Spybot 1.6 RC1, I do miss a MD5 hash value to verify the download before attempting an installation.

    Getting an answer is one thing, learning is another.


    Microsoft Windows XP Home Edition running on a 2.40GHz IntelŪ PentiumŪ 4 Processor with 512 MB of RAM and a 533 MHz System Bus.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    22

    Default

    RC 2 seems to be running nicely, deleted the FF3 usage tracks properly and scan speed is pretty good, just under 3 mins to scan my system.

  4. #4
    Member Zer0 Voltage's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Right behind you... BOO!
    Posts
    49

    Default

    Quote Originally Posted by PepiMK View Post
    @ZerO Voltage: I checked the order in which lists are tested:
    1. User lists
    2. LASSH lists
    3. File scanner
    4. Security app whitelist
    The problem here was that #2 was indeed not honoring previous decision from #1. Updating that
    Excellent! Thanks as always!

  5. #5
    Member Zer0 Voltage's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Right behind you... BOO!
    Posts
    49

    Default

    Quote Originally Posted by Rosenfeld View Post
    ...question if you select multiple .txt files, right click, click edit: on my system all the selected files open rapidly one after the other. I haven't installed the scan with S&D context menu item, so can't test that.
    Don't worry, if that's the way EDIT behaves then the new Spybot-S&D context menu entry will also work when selecting multiple files. It's all the same issue - some weird problem with Explorer. If one works the other always will and if one doesn't then the other always won't.

    @PepiMK: Any chance you've figured out some resolution for this multiple file selection problem? I realize it's not Spybot-S&D's fault and you therefore have been more focused on getting 1.6 finalized, but this is really bugging me. I wouldn't mind so much if it was my test systems, but this is happening on my primaries - which is where I really need the functionality. Or if you can't resolve the OS level glitch, is there perhaps some alternative method you can implement that will bypass the problem (like NOD32, WinRAR, WinZip, etc. do)? Thanks!

  6. #6
    Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    60

    Default Report inTechnical Language

    Bis repetita placent

    Translation: "I installed and ran RC2. It worked so well that it only took approximately one minute to scan my Firefox 3 bookmarks."

    (Actually, the Latin means `The things that please are those that are asked for again and again'. It is a quote from Horace. I asked for an improvement in the FF 3 scanning, and definitely received that.)

  7. #7
    Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    definitely the USofA
    Posts
    98

    Default RC2 on WinME

    Indeed, an md5 is a good confirm/verify habit. Ah (reToday 06:34), all in gooD time.

    <app>/Info & License/Statistics page still gives false (static) Last found, Last fixed dates as 991230. # found, # fixed increments ok.

    No rightclick SDFiles or Shredder, so I put shortcuts in the Send To subdir (again) so they could be opened handily. Startmenu/../<both> is oki, but I prefer rightclick. My guess would be that new users will be a bit puzzled about these external tools unless the Tutorial or Help (*.chm) is revised a trifle. Lol, work is never done, always work

    Possibly an OS-thing (XP and Vista may have better native .png transparency support), some of the semi-transparent .pngs appear incomplete (even with Windows Standard systemskin) - anyone else with an older OS notice this?
    screenshot1 screenshot2 screenshot3
    Actually, it is merely a small cosmetic and only appears on some of the smaller images and a few others - nothing to functionally impair, but nicer to look sharp if possible.

    scanstats:
    SSDv1.6.0.28 Immunizations=72981 Botchecks=175942 scantime=13:23
    (note - no K-Meleon immunization available here at present .. for single-profile user)

    Ah, looks like all is going well and on sched. GooD to hear a big memory footprint is being avoided

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Farnham, Quebec
    Posts
    8

    Default

    Trying to download but KIS 8.0.0.357 is blocking the download with this message:

    The objet is INFECTED. The virus discovered is Trojan-GameThief.Win32.OnLineGames.arut.
    Last edited by ricari; 2008-07-04 at 16:09.

  9. #9
    Esteemed Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    211

    Default

    RC2 working fine (clean install) on XP SP3. The scan with Spybot context menu item works fine, also when selecting multiple files.

  10. #10
    Senior Member dj.turkmaster's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    TURKEY/Ankara
    Posts
    139

    Default

    Didn't encounter any problems yet.
    I am sorry if this has been discussed before (probably it has) what happened to the eraser function in the context menu? it was a cool function and stronger than unlocker.
    DOCTUS.ORG Turkish security forum

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •