Results 1 to 7 of 7

Thread: hi team, I'm looking for assistance!

  1. #1
    Senior Member 129260's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Somewhere in the USA
    Posts
    1,139

    Lightbulb hi team, I'm looking for assistance!

    Well, here is what started happening lately that i have noticed.....

    The following processes from spybot are hogging my cpu to 100%:

    sbsdscan.exe and sdisttestsvr.exe

    I know what these processes are, but it is unclear why there is such a high cpu usage for several minutes. Like 15 minutes. Eventually it does die down, but sometimes to calm it down, i would stop the testing service and restart it, and then it would be fine.

    Testing service is up to date and can be found here:

    http://forums.spybot.info/showthread.php?t=29452

    So team, have any ideas?

    I have tried the following methods:

    Complete uninstall of spybot and the test client. Then install again, and still usage is high. Can this stuff be looked at or tested? Thanks.

    Thanks for any help you can provide. System specs in sig.
    Last edited by 129260; 2008-10-29 at 00:38.
    "I am learning just like everyone else"
    new members!
    Custom built PC. Windows 7 pro x64 16GB Ram
    AMD FX 8 core 8350 Black edition
    SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0
    Asus HD 7870 2GB GDDR5

  2. #2
    Senior Member 129260's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Somewhere in the USA
    Posts
    1,139

    Lightbulb so....

    does anyone have any ideas?
    "I am learning just like everyone else"
    new members!
    Custom built PC. Windows 7 pro x64 16GB Ram
    AMD FX 8 core 8350 Black edition
    SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0
    Asus HD 7870 2GB GDDR5

  3. #3
    Member of Team Spybot PepiMK's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Planet Earth
    Posts
    3,571

    Default

    At the end of the linked thread, the same problem has been mentioned as well. Yodama told me he had fixed that detectien pattern where a hang could occur due to an invisible messagebox asking to reboot. I'll have to ask him to look at it again!
    Just remember, love is life, and hate is living death.
    Treat your life for what it's worth, and live for every breath
    (Black Sabbath: A National Acrobat)

  4. #4
    Senior Member 129260's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Somewhere in the USA
    Posts
    1,139

    Lightbulb ya it has been doing it...

    even now, right at this moment. It seems like it is the program itself however, not the detections. Because even when the program is running, (the service is running) but its not processing any data or testing anything, the cpu usage is still really high. Does that make sense? Like, the service is running, but it is not testing anything or downloading anything at all, so it makes no sense why it would take that much cpu. The only way to stop the high CPU usage is to stop the process/service. Its really odd....Thanks for the response PepiMK!
    Last edited by 129260; 2008-10-31 at 00:25.
    "I am learning just like everyone else"
    new members!
    Custom built PC. Windows 7 pro x64 16GB Ram
    AMD FX 8 core 8350 Black edition
    SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0
    Asus HD 7870 2GB GDDR5

  5. #5
    Senior Member Yodama's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Buchenheim
    Posts
    1,110

    Default

    this sounds really odd, I am currently rechecking the rules to see if there are still reboot parameters which may be responsible for this issue.

    Please check the previous.ini in the config folder of the SDistTest and tell us which is the last sbi listed there, the most recent one should be like this:
    Code:
    [SDDT-Virtumonde-micha.sbi]
    ID=4142
    LastUpdate=2008-10-30 15:11:28
    born in the shadow to die in the shadow, that is the fate of the shinobi

    Spybot S&D Downloads

    Please help us improve Spybot and download our distributed testing client.

  6. #6
    Senior Member Yodama's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Buchenheim
    Posts
    1,110

    Default

    We uploaded emptied versions of the sbi files which could be responsible for this behavior, some of them were pretty large and contained very cpu intensive rules.
    born in the shadow to die in the shadow, that is the fate of the shinobi

    Spybot S&D Downloads

    Please help us improve Spybot and download our distributed testing client.

  7. #7
    Senior Member 129260's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Somewhere in the USA
    Posts
    1,139

    Lightbulb heres the very last end of my log....

    (i) 10/31/2008 3:02 PM Testing now: SDDT-Smitfraud-C.-Yodama.sbi...
    (i) 10/31/2008 3:02 PM Downloading next: SDDT-Smitfraud-C.-Yodama.sbi
    (i) 10/31/2008 3:02 PM File received.
    (i) 10/31/2008 3:02 PM Wrote configuration file.
    (+) 10/31/2008 3:03 PM You can find the log file at logs\4153.xml
    (+) 10/31/2008 3:03 PM Log sent to Safer Networking Ltd.
    (i) 10/31/2008 3:03 PM Thank you very much for helping us providing better quality!
    (i) 10/31/2008 3:03 PM Success.
    (i) 10/31/2008 3:03 PM Testing now: SDDT-Virtumonde.sdn-Yodama.sbi...
    (i) 10/31/2008 3:03 PM Downloading next: SDDT-Virtumonde.sdn-Yodama.sbi
    (i) 10/31/2008 3:03 PM File received.
    (i) 10/31/2008 3:03 PM Wrote configuration file.
    (+) 10/31/2008 3:04 PM You can find the log file at logs\4156.xml
    (+) 10/31/2008 3:04 PM Log sent to Safer Networking Ltd.
    (i) 10/31/2008 3:04 PM Thank you very much for helping us providing better quality!
    (i) 10/31/2008 3:04 PM Success.
    (i) 10/31/2008 5:37 PM service stopped...
    (i) 10/31/2008 5:37 PM Queued tests:
    (i) 10/31/2008 5:37 PM No tests to process currently...
    (i) 10/31/2008 5:40 PM service has been started..
    (i) 10/31/2008 5:40 PM Queued tests:
    (i) 10/31/2008 5:40 PM No tests to process currently...


    -----------------end of log------------------


    Well, i guess you fixed it, as it is no longer doing it. thanks for the help. It is back to a quiet 1 cpu usage which is fine with me. Currently there is no longer tests to process. After stopping and starting the service, it seems to be quiet...for now. I restarted the computer and everything seems to be just fine. I guess it was just a big thing of tests at once that caused it. Anyways, I will let you know if i continue to have problems. Thanks yodama!
    Last edited by 129260; 2008-10-31 at 22:50.
    "I am learning just like everyone else"
    new members!
    Custom built PC. Windows 7 pro x64 16GB Ram
    AMD FX 8 core 8350 Black edition
    SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0
    Asus HD 7870 2GB GDDR5

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •