Results 1 to 10 of 13

Thread: Application missing can't open Spybot

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    42

    Default Application missing can't open Spybot

    When trying to open Spybot a message comes up, "unable to locate component", This application has failed to start because sqlite3.dll was not found. Re-installing the application may fix the problem.

    I believe this happened after receiving an update from Norton.??????

    Thanks for advice

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    586

    Default

    kenpitcher4,

    sqlite3.dll is normally in the C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy folder. If you can't find it there, you could try reinstalling Spybot SD.

  3. #3
    Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    42

    Default

    How do I get to the C program files? If it is there what do I do? If not should I delete existing Spybot before attempting to download it again?

    thanks again

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    586

    Smile

    Quote Originally Posted by kenpitcher4 View Post
    How do I get to the C program files? If it is there what do I do? If not should I delete existing Spybot before attempting to download it again?

    thanks again
    IF the Spybot you have installed at the moment is the latest version, and IF it was only missing this one file, then you could probably get away with just reinstalling over the top of what is there now.

    You have not provided any information about the Spybot version you are using or your operating system, and so the safest approach would be to undo any present immunisations, untick both Teatimer and SDHelper in Advanced->Tools->Resident and then uninstall what is there now. You should also then use "This very small fix" from http://www.spybot.info/en/howto/uninstall.html, and then reboot before installing the current version.

    You didn't say where you got the Spybot that is currently installed, so again to play safe, download an official version from one of the sites at http://www.spybot.info/en/mirrors/index.html

  5. #5
    Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    42

    Default

    Sorry for lack of info. HP Pavillion a1637c with XP Media Center 2005. Spybot I believe is 1.6 version.?

    I can't disable Tea Timer & SD Helper as I can't get into Spybot at all. Not from desk top icons, nor from programs.

    In programs there is a link that says uninstall, but I haven't tried to open it.

    Isn't there somewhere to just download sqlite3.dll and re-enable my existing version?
    Last edited by kenpitcher4; 2008-10-06 at 23:06.

  6. #6
    Senior Member drragostea's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    @Home
    Posts
    3,674

    Default

    Quote Originally Posted by kenpitcher4 View Post
    Isn't there somewhere to just download sqlite3.dll and re-enable my existing version?
    At the moment, I haven't heard about a successful uninstallation of Spybot with a situation like yours (missing sqlite3.dll), but you can sure try and see if that works and then reinstall Spybot.

    If not, then you'll have to reinstall Spybot provided with the link by Greyfox.

    And no, there is no one [specific] place to download the .dll .

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    586

    Smile

    Quote Originally Posted by kenpitcher4 View Post
    ...Spybot I believe is 1.6 version.?...
    I would try just reinstalling Spybot 1.6 over the top of what is there now, which should effectively repair the installation.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •