Results 1 to 7 of 7

Thread: Windows 7 event log error

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    22

    Default Windows 7 event log error

    Whenever I use Spybot I get the following error in my event log

    Activation context generation failed for "c:\program files (x86)\spybot - search & destroy\DelZip179.dll".Error in manifest or policy file "c:\program files (x86)\spybot - search & destroy\DelZip179.dll" on line 8. The value "*" of attribute "language" in element "assemblyIdentity" is invalid.
    Is it possible to fix this?

  2. #2
    Senior Member drragostea's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    @Home
    Posts
    3,674

    Default

    Which version of Spybot-Search&Destroy are you running?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    22

    Default

    I'm using the latest version, 1.6.2.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Germany
    Posts
    5,263

    Default

    Hello,

    Please try to delete the files seperately after a scan.
    This error message appears if too many bad files are found and should be deleted in one run.

    If this does not help please delete the recovery function in Spybot - Search & Destroy.

    Select "Settings" --> "Settings" from the toolbar on the left.
    In the section "Main settings" please untick the checkbox in front of all three items "Create backups......".
    That should solve the problem.

    Or run a scan in safe mode:
    http://www.computerhope.com/issues/chsafe.htm
    That should fix it.

    Best regards
    Sandra
    Team Spybot

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    22

    Default

    Quote Originally Posted by spybotsandra View Post
    Hello,

    Please try to delete the files seperately after a scan.
    This error message appears if too many bad files are found and should be deleted in one run.

    If this does not help please delete the recovery function in Spybot - Search & Destroy.

    Select "Settings" --> "Settings" from the toolbar on the left.
    In the section "Main settings" please untick the checkbox in front of all three items "Create backups......".
    That should solve the problem.

    Or run a scan in safe mode:
    http://www.computerhope.com/issues/chsafe.htm
    That should fix it.

    Best regards
    Sandra
    Team Spybot
    That doesn't make much sense to me, the error is saying that the attribute for "language" in the dll is invalid, surely that means something in the dll has been set wrong and needs fixing? Why would deleting too many files cause that error?

    Especially since it's barely deleting anything when I'm clearing up usage tracks. Plus the only backup option I have checked is for fixed internal
    problems which is a feature I don't even use.

    The following page also states that language should be set to something e.g en-US, where's it appears to be set as "*" for some reason?

    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms178836.aspx
    Last edited by Broken Hope; 2009-11-02 at 19:28.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    22

    Default

    Any more updates in regards to this? It even happens if you open the program but don't actually use it to do anything so I'm not quite sure how the response that the error is because I'm deleting too much at once is valid.

    The error usually appears in the event log a few hours later, not right away.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1

    Default

    I'm seeing this error in my Windows 7 x64 logs, and I'm not even running Spybot....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •