Results 1 to 6 of 6

Thread: spybot 2.0 doesnt make up date

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    3

    Default spybot 2.0 doesnt make up date

    Hi everybody....

    i have installed spybot 2.0 on 12.12.2012. After installing it make an update only once. After that date it doesnt updated its database. I am updating it manually saying its up to date but i know that there is new updates. It doesnt make it neither itself nor manually.

    here i think it is lastest definition update.

    http://www.softpedia.com/get/Others/...n-Update.shtml

    but my spybot 2.0 update definition bigest date is 12.12.20012. What is the problem ?
    Last edited by coldblue; 2012-12-21 at 08:46.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Germany
    Posts
    5,263

    Default

    Hello,

    Did you click on "Update" and not just on "Check Status"?
    "Check status" only tells you which files are up to date and if they have been downloaded correctly. "Update" actually offers new files and downloads them.

    This has also been discussed in our forum: Spybot 2 update issue

    Further did you open the Updater with a right click and choose "run as administrator"?

    If this does not help please try to download the manual updates which can be found here.
    Make sure you store them in the Spybot program folder:
    Windows XP: C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy 2
    Windows Vista or Windows 7 or Windows 8: C:\Programs (x86)\Spybot - Search & Destroy 2

    Best regards
    Sandra
    Team Spybot

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    3

    Default

    Quote Originally Posted by spybotsandra View Post
    Hello,

    Did you click on "Update" and not just on "Check Status"?
    "Check status" only tells you which files are up to date and if they have been downloaded correctly. "Update" actually offers new files and downloads them.

    This has also been discussed in our forum: Spybot 2 update issue

    Further did you open the Updater with a right click and choose "run as administrator"?

    If this does not help please try to download the manual updates which can be found here.
    Make sure you store them in the Spybot program folder:
    Windows XP: C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy 2
    Windows Vista or Windows 7 or Windows 8: C:\Programs (x86)\Spybot - Search & Destroy 2

    Best regards
    Sandra
    Team Spybot
    Ok Thanks... I will check and i will give feed back after when newest than 19.12.2012 update definition will relase. i think i missed something to look.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    1

    Talking Solved, except 1 update

    Thanks! I've been having the same problem. Installing the manual update worked (with admin privileges)!
    I tried running update as admin but that didn't do anything.

    There is however still 1 update that doesn't update:
    Includes\GoodBankScripts.sbs

    As it went from 18 updates that would not install to 1 I'm happy. But I would like to know if there is a way I can download a specific update that will stubbornly not install.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    155

    Default

    Quote Originally Posted by leebeloola View Post
    As it went from 18 updates that would not install to 1 I'm happy. But I would like to know if there is a way I can download a specific update that will stubbornly not install.
    The trick that we were given in http://forums.spybot.info/showthread...950#post432950 may work.

    Note that if http://127.0.0.1:21321/start doesn't work, try http://127.0.0.1:21331/start as I explained in http://forums.spybot.info/showthread...972#post432972

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    3

    Default

    I know i am late to give my feedback. Sorry. But i wanted to be sure what is the problem.

    First of all i am using spybot 2.0 free version for personel use.

    I am doing check status before update. And the check status is always showing that " The status check complete. 83 files up to date ". Even if the database is old. For status check is everything always up to date. But it is wrong. When i am pressing to up date button. If there is a database update, it is updating. But at first couse of i didnt carefully look at the date of database files , i thought it didnt do an update.

    @spybotsandra

    ----"Check status" only tells you which files are up to date and if they have been downloaded correctly.---

    So i think "Check status" not woking properly. Because for its , the database always up to date.

    Thanks for your help......

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •