Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: Installed Spybot but what the hell did it do?

  1. #11
    Spybot Advisor Team Zenobia's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    5,168

    Default

    Dinner was ready, came back ...only to see a message on my screen that i had to hit a key and choose a drive device...whatever...
    I was surprised cause i had no clue where it came from.
    Then today, it seems spybot does things on its own cause when i was not at computer and came back, same screen...that i had to hit a key and choose a drive device..
    I just downloaded upgrade of norton 360, restarted, the same thing...
    Well it did happend again after i was creating a movie with cyberlink.
    I am no expert in such things,but it seems to me to be that your computer is rebooting on it's own sometimes,for some reason.Some insight into that might possibly come from viewing the event log.

    I think what may be happening when your computer reboots(or when you do it,as well,since you mentioned rebooting after the upgrade of Norton 360.)is that your computer is looking for your hard drive when it starts,and not finding it.Hence,the "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key" message.

    Then you are restarting and pressing the F12 key,which is taking you to the Advanced Boot menu.As I mentioned,I did not see your hard drive listed in your screenshot.I'm unsure what you do once you get there to get windows to start.For example,would you be changing one of the boot devices to your hard drive,and then windows boots?

    What is the underlying issue,why is your computer rebooting sometimes?
    For that matter,why is your hard drive not being recognized when your computer restarts?And if the attachment you posted is what you always see after pressing F12,why is your hard drive not listed there,that I can see?

    If you search for "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key" you'll find many people with the same issue,and it seems to be anything from a cable is loose,right to (unfortunately) that the hard drive is failing.As I said above,I'm no expert in this,and most definitely not a hard drive expert.I'm just reporting what I'm seeing.It would be irresponsible for me to get you to change your boot order in BIOS,since,as I mentioned before,what's the underlying issue,why is your computer sometimes rebooting.And when it does why is it asking for a boot device,why isn't your hard drive being recognized?

    Would your computer still be under warranty?
    Did you consider backing up your computer,as an extra precaution?
    Last edited by Zenobia; 2013-04-20 at 06:21.

  2. #12
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    6

    Default

    Hello, im no expert either, but all seems to be back to normal, and if it starts to do "it" again even without spybot installed i would sure tell.

    Looking at the check disc all seems to be fine, no errors.
    As far as boot order, that seems to be correct....

    It wasnt the issue of rebooting sometimes
    but it started all right after i installed spybot.
    It didnt hurt, but my computer did showed some odd behaviour after that...

  3. #13
    Junior Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    1

    Default Similar issue....

    I installed Spybot on a clients machine - Win 7 x64 Dell M4700, cleaned the system. After that client's machine would not detect a HDD. It asks for boot media to be inserted. Uninstalled and it seemed fine for days. Reinstalled Spybot and exact same thing.
    I have now uninstalled and all seems fine again.

  4. #14
    Member of Team Spybot tashi's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA
    Posts
    30,471

    Default

    Hello Jimtho,

    Quote Originally Posted by Jimtho View Post
    I installed Spybot on a clients machine - Win 7 x64 Dell M4700, cleaned the system. After that client's machine would not detect a HDD. It asks for boot media to be inserted. Uninstalled and it seemed fine for days. Reinstalled Spybot and exact same thing.
    I have now uninstalled and all seems fine again.
    Which version of Spybot-S&D do you have and is it licensed ?

    Best regards.
    Microsoft MVP Reconnect 2018-
    Windows Insider MVP 2016-2018
    Microsoft Consumer Security MVP 2006-2016

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •