Results 1 to 7 of 7

Thread: Spybot 'freezes'

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    3

    Default Spybot 'freezes'

    I have used Spybot for a long time both on my Windows 7 laptop, and on my old trusty PC Windoxs XP.
    Suddenly, (only on the XP), when I run Spybot, it starts checking, and then stops ('freezes') after about 10% of the scan. Bottom left-hand corner reads
    <<< Running bot-check (52797/836292: Fraud.Antivirus2008>>>
    I removed Spybot completely, and re-installed - same thing.
    Help!!!!

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Germany
    Posts
    5,263

    Default

    Hello,

    Which version of Spybot do you run?

    Best regards
    Sandra
    Team Spybot

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    3

    Default Spybot version

    Quote Originally Posted by spybotsandra View Post
    Hello,

    Which version of Spybot do you run?

    Best regards
    Sandra
    Team Spybot
    Thanks for answering, Sandra.
    The latest version from your site - Version 1.6.2

    Bob

  4. #4
    Translator Team bbnetwork's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Germany- Saxony
    Posts
    595

    Default

    Quote Originally Posted by boblalux View Post
    Thanks for answering, Sandra.
    The latest version from your site - Version 1.6.2

    Bob
    The latest Version is Spybot 2.1, maybe you want to use this.



    לשונות רעות שנפגעו שלוש פעמים: למי שמדבר, שדברו עליהם ומי שמקשיב.

    שלום

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Germany
    Posts
    5,263

    Default

    Hello,

    You seem to be using a dated version of Spybot-S&D.

    Please uninstall Spybot - Search & Destroy according to the following link.
    Then download our current version Spybot - Search & Destroy 2.1.
    You will find links to several download locations for this new version on our web site.

    Best regards
    Sandra
    Team Spybot

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    3

    Default Latest Version Spybot

    I have now downloaded the version 2 Spybot, but cannot believe its scanning results ..... what used to take 20 minutes for a scan, is now completed in about 6 seconds???? Ist that possible????

  7. #7
    Spybot Advisor Team Zenobia's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    5,178

    Default

    spybotSandra is probably gone for the weekend,so I'll give a go at an answer.
    Please open Spybot 2.1,checkmark Advanced User Mode,click Updates.It should do a status check and let you know when any updates were downloaded.If any updates are needed,click Updates over to the left.

    If you were all up to date,then please click Settings,then the categories tab.If all or most of the boxes are unchecked underneath Malware Detection,rightclick somewhere in the window,and select either Spyware Scan Only,or All Filesets,if you would like to also scan for Tracks.
    Last edited by Zenobia; 2013-06-29 at 02:28.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •