Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: antivirus update error

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    1

    Default antivirus update error

    Hi, I am a "professional" user of version 2.1 and have had a problem I have ignored for a long time (ever since I first bought 2.0).

    Whenever I update, the antispyware update completes perfectly but the antivirus update ALWAYS ends by saying "an error occured during antivirus updates!" with the following text:

    [00:23.945] [i] Updating Plugins/emalware.360...
    [00:24.125] [-] Failed to download updated Spybot 2 antivirus signatures!
    [00:24.127] [-] The antivirus update failed to download files!

    I am not using a proxy and have windows firewall disabled.

  2. #2
    Member of Team Spybot roberto's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    59

    Default Is our av update server contactable?

    Thanks for reporting this issue. This is a bug. We will investigate the issue. Are you able to reach http://av.safer-networking.org or to ping av.safer-networking.org from your PC? Maybe something is interfering with our av update servers.

    Kind regards,
    Roberto.
    Please help us improving Spybot and download our distributed testing client.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    2

    Default I reach an Index of/ file

    Quote Originally Posted by roberto View Post
    Thanks for reporting this issue. This is a bug. We will investigate the issue. Are you able to reach http://av.safer-networking.org or to ping av.safer-networking.org from your PC? Maybe something is interfering with our av update servers.

    Kind regards,
    Roberto.
    This what reach when I go to http://av.safer-networking.org/
    Index of /
    [ICO] Name Last modified Size Description
    [DIR] avb/ 18-May-2014 00:00 -

    Fred Ahne

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    4

    Default

    Quote Originally Posted by fahne View Post
    This what reach when I go to http://av.safer-networking.org/
    Index of /
    [ICO] Name Last modified Size Description
    [DIR] avb/ 18-May-2014 00:00 -

    Fred Ahne
    Hi, I'm having the same problem - I can also access that URL and get the same result.

    spybot.PNG

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    4

    Default

    Fix!

    Please go to C:\Program Files (x86)\Spybot - Search & Destroy 2 and see if spybotsd2-install-bdcore-update.exe is in there.If it is,doubleclick it and follow the prompts.

    Regards
    Mark

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    1

    Default How to turn off AV protection.

    I want OINLY the anti malware and spyware portion of this product. I already run AVG and am very satisfied with it. Just tell me how to disable the anti virus protection on this product. Thank you.

  7. #7
    Spybot Advisor Team Zenobia's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    5,178

    Default

    You could turn off Live Protection,which is the real time scanning part of Spybot.
    If you'd like to do that,then open Spybot start center,checkmark advanced mode,click Settings(saying Yes to UAC,if applicable),click the Live Protection tab,then you click Show Live Protection Advanced Control,you can see two options to deactivate Live Protection,or uninstall Live Protection.
    After you pick whichever one you prefer,then click Apply and OK.
    That will stop the real time protection,but if you have Spybot + AV,it will still search for viruses when you do a system scan.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Anchorage, AK
    Posts
    1

    Default

    Quote Originally Posted by Juglugs View Post
    Fix!

    Please go to C:\Program Files (x86)\Spybot - Search & Destroy 2 and see if spybotsd2-install-bdcore-update.exe is in there.If it is,doubleclick it and follow the prompts.

    Regards
    Mark
    When I do this, it starts the installation of the virus updates (0.2 mb or something like that) and then it immediately closes out.

  9. #9
    Spybot Advisor Team Zenobia's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    5,178

    Default

    I saw a manual update posted for that.It's the same update,I believe,but you could try it in case the one in your Spybot folder is corrupted or something like that.Second post down from yesterday,it's the one with the dropbox link:
    https://www.facebook.com/SpybotSearchAndDestroy

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    1

    Default No fix

    Quote Originally Posted by Juglugs View Post
    Fix!

    Please go to C:\Program Files (x86)\Spybot - Search & Destroy 2 and see if spybotsd2-install-bdcore-update.exe is in there.If it is,doubleclick it and follow the prompts.

    Regards
    Mark
    I have this issue, and it is followed by no option to scan afterwards... (which is kinda the whole point of me downloading and paying for this software right?) when i searched for C:\Program Files (x86)\Spybot - Search & Destroy 2 and see if spybotsd2-install-bdcore-update.exe it did not exist.

    I'm annoyed this software has not worded. I do not want to be hanging around waiting for fixes and trying this, that and the other and will soon try to get a refund. I'm only using win 7 because flash player updates dont work in my ubuntu partition anymore.. and this software reminds me of why I (originally a technophobe) went over the linux in the first place!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •