Results 1 to 10 of 10

Thread: Install error: "Unable to execute..." SDWSCSvc.exe

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    9

    Default Install error: "Unable to execute..." SDWSCSvc.exe

    Hi,

    I've been using Spybot 2.1, and have uninstalled it to upgrade to 2.2. When I install 2.2 and reboot, I see this:

    Unable to execute file:
    C:\Program Files (x86)\Spybot\SDWSCSvc.exe
    CreateProcess failed; code 2.
    The system cannot find the file specified.

    Have any idea what's wrong? I'm using Windows 7. I'm also using Avast Antivirus. I've tried disabling it during the SB install, but it doesn't help. Thanks!

  2. #2
    Spybot Advisor Team Zenobia's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    5,176

    Default

    Is that what your Spybot folder is called?Mine is called Spybot - Search & Destroy 2.Did you have the Spybot 1.6.2 version installed before?
    You could go to C:\Program Files (x86)\Spybot - Search & Destroy 2 or C:\Program Files (x86)\Spybot and see if the SDWSCSvc.exe is really missing.

    If you think there's a chance there might have been a false positive and Avast may have removed the file,you can check to see if it's in Avast's quarantine.Open Avast,click Scan,then click quarantine down at the bottom of the page and see if it is there.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    1

    Default

    Hi

    I have the exact same problem as ander except it does the same thing with 2.1 and 2.2

    This is my first installation of Spybot. I can't find anything about this problem except for this tread.

    I also use Windows 7, I have kaspersky that I tried to turn off, I tried Rkill and I tried safe mode, nothing works.

    Thank you

  4. #4
    Spybot Advisor Team Zenobia's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    5,176

    Default

    That error might mean that your SDWSCSvc.exe file is missing.Go to C:\Program Files (x86)\Spybot and check to be sure the file isn't in there.(Go to C:\Program Files\Spybot if your version of windows is 32-bit.)
    Which version of Spybot do you have installed now,Spybot 2.1 or Spybot 2.2?
    If the file is missing from your Spybot folder,it might be possible to try installing Spybot over the top of your current one so that the file is replaced.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    1

    Default It's a bug

    If you untick the integration of windows security center during installation, the error message gonna show up, and of course SDWSCSvc.exe won't appear in the installation folder because you just choose not to install it.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    4

    Default

    I don;t want to rush any one, after all it only has been about 4 years , but this bug is still present.

    https://forums.spybot.info/showthread.php?74682

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    5

    Default

    I am running Windows 7 Pro and I get the message:
    live protection failed.jpg

    Seems the file is not digitally signed so Windows refuses to run it. I have even tried manually executing it and the same message comes up. Without that file running, Live Protection won't install which is what I paid the subscription for. If I can't install Live Protection, I want a refund since I may as well run the free version.

  8. #8
    Spybot Advisor Team Zenobia's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    5,176

    Default

    You could ask for help from Spybot support here:
    https://www.safer-networking.org/support/#contactform

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2019
    Posts
    1

    Default Still the same error

    It is now late April 2019 and the issue persists. If you uncheck system integration during installation the very same error appears. When you then try to start a system scan there is an error message Important files are missing! Will Safer-Networking not let you install this software without system integration?

  10. #10
    Spybot Advisor Team Zenobia's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    5,176

    Default

    I think I checked that this worked at the time, though I'm not 100% certain, as it was from 2017 after all. But I believe a workaround for that is you can install Spybot with the integration of windows security center checkmarked during installation, then after it's all installed and updated and such, you can then uninstall the security center service. I posted instructions for that here:

    https://forums.spybot.info/showthrea...l=1#post476582

    I had thought that this was fixed a couple of versions ago, but I must have been mistaken on that. If you'd like to contact Team Spybot about it, you could do that. Their contact page says under customer support about using the support page if something is broken and you want to report it to them, so I'd assume using the contact page to report this should be all cool and stuff:

    https://www.safer-networking.org/contact/

    You'd use this page to contact them:
    https://www.safer-networking.org/support/#contactform

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •