Results 1 to 7 of 7

Thread: Need help with a virus called PornBHU.ru

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    4

    Question Need help with a virus called PornBHU.ru

    hello,

    i am using spybot since a long time now and every month i do a system scan.

    today i scaned my system and when i just had a look at the program and how much time remains, i saw that spybot in this moment was scanning a file called PornBHU.ru ( i dont visit such kind of sites - really)

    I am in no way a person who knows much about computers, but this has to be a virus, eh?

    later when the scan was finnished he said that he couldn't find any problems.

    now i wanted to ask you if somebody could help me and could tell me what to do.

    and pls( if possible) explain it as easy as possible as i dont understand much of these things.


    many thanks in advance

    rivendell
    Last edited by tashi; 2014-11-13 at 19:07. Reason: Moved from malware removal

  2. #2
    Member of Team Spybot tashi's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA
    Posts
    30,475

    Default

    Hello rivendell,

    Which version of Spybot do you have: http://www.safer-networking.org/shop/

    During the running of a Spybot scan ("Check for problems") the status bar shows what Spybot-S&D is checking for.

    When the scan completes the results are displayed, and in your case no threats found.

    Best regards.
    Microsoft MVP Reconnect 2018-
    Windows Insider MVP 2016-2018
    Microsoft Consumer Security MVP 2006-2016

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    4

    Default

    hi and thanks for answering

    i have the free version, called: Spybot- Search & Destroy 2.2.21.0

    yes when the checking was finished it showed me that no threats were found.
    i also runned an antivirus scan (i have avast free edition) and again it showed me that nothing was found.

    but as Spybot hasnt found anything, that should mean that this file/virus is still there.

    there are viruses, which even a scaner can not always detect. i tried to google my problem and found a german person who had the identical problem.

    he started such a scan, when he wanted to check how man time remains he realized that spybit was just checking a file called PornBHU.ru . after the scan was finished the spybot said that he couldnt find any spy/maleware

    http://forum.chip.de/viren-trojaner-...u-1258450.html

  4. #4
    Member of Team Spybot tashi's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA
    Posts
    30,475

    Default

    Hello rivendell,

    Quote Originally Posted by rivendell View Post
    yes when the checking was finished it showed me that no threats were found.
    i also runned an antivirus scan (i have avast free edition) and again it showed me that nothing was found.

    but as Spybot hasnt found anything, that should mean that this file/virus is still there.
    Quote Originally Posted by tashi View Post
    During the running of a Spybot scan ("Check for problems") the status bar shows what Spybot-S&D is checking for.
    The program is checking against its own database. It doesn't mean the files are actually on your computer.

    How is the computer running in general, any issues?
    Microsoft MVP Reconnect 2018-
    Windows Insider MVP 2016-2018
    Microsoft Consumer Security MVP 2006-2016

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    4

    Default

    ohh i didnt know that. thats great.

    actually there is only one problem i have since a few months. very often when i use the internet everything is frozen for about 30-60 seconds. and then there is a little window saying something like that the script doesnt answer ( i dont know the exact translation of it, since i use the german version)

    p.s. i am using mozzila firefox

    the window looks identical to this one.

    69ef24b2b527a2c8615f3e533a369518-1267282030-576-1.png

    rarely another window appears, identical to the other one, but this one contains an additional button which says: debug the script.


    best wishes and thank you for your effort

  6. #6
    Member of Team Spybot tashi's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA
    Posts
    30,475

    Default

    Hello rivendell,

    Quote Originally Posted by rivendell View Post
    actually there is only one problem i have since a few months. very often when i use the internet everything is frozen for about 30-60 seconds. and then there is a little window saying something like that the script doesnt answer ( i dont know the exact translation of it, since i use the german version)

    p.s. i am using mozzila firefox
    To clarify, the browser freezes, not the Internet connection?

    If so you are not alone, Firefox has thrown me the same script error.

    Mozilla frequently updates the browser but stuff like freezing pages marches on.

    Best wishes.
    Microsoft MVP Reconnect 2018-
    Windows Insider MVP 2016-2018
    Microsoft Consumer Security MVP 2006-2016

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    4

    Default

    thanks

    it seems that this thread can be closed. thank you for your help

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •