Results 1 to 9 of 9

Thread: Live Protection

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    2

    Default Live Protection

    Hi,

    I've used Spybot for a long time but have only recently upgraded to the pro edition.
    I'm finding I can't use Live Protection as when I try to install it it says 'Live Protection system driver cannot be installed'.
    Can anybody tell me why this is ?

  2. #2
    Spybot Advisor Team Zenobia's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    5,168

    Default

    There are some instructions here you can follow:
    https://www.safer-networking.org/faq...ve-protection/
    Please let me know how it goes.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    2

    Default

    Quote Originally Posted by Zenobia View Post
    There are some instructions here you can follow:
    https://www.safer-networking.org/faq...ve-protection/
    Please let me know how it goes.
    The re-install worked and my live protection is now on. Thanks for your help

  4. #4
    Spybot Advisor Team Zenobia's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    5,168

    Default

    You're welcome.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    1

    Default Tried and still a problem

    "Once you have restarted your machine, please open Spybot.
    You should see a dialog asking you whether or not to install Live Protection.
    Click Yes.
    Live Protection should now be enabled."

    yet, when I open my Start Center, it still shows Live Protection as Off. no matter how many times I do it, no matter how many times I reboot, or uninstall/re-install. I was emailed a response to the ticket I submitted - it included a download for version2.7, which was supposed to include a fix for exactly that problem. It didn't work either. I am extremely frustrated now an d near ready to give up on Spybot after nearly a decade of working with it. Can somebody PLEASE help?
    Attached Images Attached Images

  6. #6
    Member of Team Spybot tashi's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA
    Posts
    30,471

    Default

    Hello sfwork2000,

    Quote Originally Posted by sfwork2000 View Post
    I was emailed a response to the ticket I submitted - it included a download for version2.7, which was supposed to include a fix for exactly that problem. It didn't work either. I am extremely frustrated now an d near ready to give up on Spybot after nearly a decade of working with it. Can somebody PLEASE help?
    Sorry to hear, I have let the support team know you posted here.

    Best regards.
    Microsoft MVP Reconnect 2018-
    Windows Insider MVP 2016-2018
    Microsoft Consumer Security MVP 2006-2016

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    7

    Default

    Look at the secure boot option.

    I have the same problem, but I read in the notes that if you have Secureboot enabled in the bios it won't allow you to install the Live Protection.

    I could be wrong, since I haven't tried it and maybe a read the notes wrong.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    1

    Default not working

    Quote Originally Posted by ToddySpybot View Post
    The re-install worked and my live protection is now on. Thanks for your help
    I've done this and it doesn't work for me. I have the home version. What can I do?

  9. #9
    Spybot Advisor Team Zenobia's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    5,168

    Default

    Quote Originally Posted by grileyfl
    I've done this and it doesn't work for me. I have the home version. What can I do?
    There's an additional little blurb at the end of the page to try if reinstalling does not work.
    If Live Protection is still not enabled, please go to the Live Protection settings in Spybot, and then click “Install Live Protection”.

    • When Live Protection has been successfully installed, you can then click “Activate Live Protection”.
    • Live Protection will then be enabled and actively protecting your PC.
    https://www.safer-networking.org/faq...ve-protection/

    If that doesn't work, you could contact Support:
    https://www.safer-networking.org/support/ticket/

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •