Results 1 to 3 of 3

Thread: Spybot System Scan Hangs - Using 50% CPU

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    5

    Default Spybot System Scan Hangs - Using 50% CPU

    I have had occasions with 2,6 where a System Scan will begin usi9ng 50% CPU and not progress any further, Twuce ut has happened , and the scan says 100.0% complete. Other times it hangs earlier. When this happens, I cannot stop the scan using the provided button; I have to cancel via the Task Manager. The windows says "scan stopped", but the SDScan.exe executable still uses 50% CPU. If I restart the scan after cancelling, the scan runs to completion.

    When the scan hangs, is there any diagnostic to I can use to get more diagnostic information on what may be happening? In March I ran a SysInternals ProcessMonitor scan, and no records were captured.

    Thanks.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    5

    Default Additional Documentation

    I am replying top my post with further information. I have had a few more "hangs" in the past week, and I have
    1) taken a dump via the Task Manager
    2) Gotten screen shots of Process Explorer; I have uploaded three JPEG images.

    I still need to know what other documentation I can get to help diagnose this problem. Thanks.
    Attached Images Attached Images

  3. #3
    Member of Team Spybot tashi's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA
    Posts
    30,475

    Default

    Hello bsfinkel,

    Please open a support ticket so they can troubleshoot this issue with you.

    You can also provide a link to this topic.

    Best regards.
    Microsoft MVP Reconnect 2018-
    Windows Insider MVP 2016-2018
    Microsoft Consumer Security MVP 2006-2016

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •