Results 1 to 10 of 10

Thread: Windows Defender w/ RTP inside WSSC & Spybot S&D w/ LP outside WSSC

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    Boynton Beach, FL USA
    Posts
    15

    Default Windows Defender w/ RTP inside WSSC & Spybot S&D w/ LP outside WSSC

    Since I reset my PC and installed Spybot S&D without A/V, it is automatically putting itself into the Windows Security Service Center after each boot since the checkbox to activate after each reboot is persistently on and cannot be turned off in the Spybot S&D Settings of System Services for Windows Security Service Center Integration. Also, Spybot S&D Live Protection will not install even though I am elevated and Windows Defender Real-Time Protection is prohibited since Spybot S&D is in the Windows Security Service Center.

    Before I reset my PC, I only had Windows Defender with Real-Time Protection in the Windows Security Service Center and Spybot S&D with Live Protection outside of the Windows Security Service Center, so how do I get that configuration again?

  2. #2
    Spybot Advisor Team Zenobia's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    5,274

    Default

    You might want to contact Spybot support and get help with that. There is a contact form here:
    https://www.safer-networking.org/support/#contactform

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    Boynton Beach, FL USA
    Posts
    15

    Default

    I already have contacted Spybot Tech Support recently and received Ticket#2020053080000201.

    This problem has already been mentioned in several posts in this Spybot Forum starting when Spybot S&D 2.8 was released.

    As mentioned by another user of this Spybot Forum and the fact that I run Malwarebytes, too, Malwarebytes has the option of not to be registered in the WSSC which allows Malwarebytes to be run with all of its Protections outside of the WSSC and Windows Defender w/ RTP to be run inside of the WSSC.

    My experience with Rob of Spybot Tech Support has been good as he has been helpful but he takes a long time [at least a week and sometimes weeks] to get back to me and this has been going on for the last year.

    At least one other user of this Spybot Forum has complained about a lack of response from Spybot Tech Support.

    Is Rob of Spybot Tech Support the only person working in Spybot Tech Support as it seems to be understaffed?

  4. #4
    Spybot Advisor Team Zenobia's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    5,274

    Default

    I don't know if Spybot tech support is understaffed or not. The only thing I know about Rob from Team Spybot is I believe that he also does the Spybot tutorials on Youtube. I would imagine Spybot tech support has had quite a few questions recently as I noticed some people on the forums have posted about Live Protection driver fail, etc. and perhaps that is holding things up, but that is just a guess on my part. I realize getting live protection or real-time protection to run is important, but unfortunately I do not know the answer to this question off-hand.

    I did notice in your opening paragraph that you mentioned you recently reset your pc and installed Spybot S&D without A/V. Could you tell me more about that, is that a typo and you meant you installed Spybot S&D with AV?

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    Boynton Beach, FL USA
    Posts
    15

    Default

    The Spybot - Search & Destroy [S&D] Standard Installer has an option to install Spybot S&D with A/V with the option of installing Spybot Anti-Beacon.

    Also, the Spybot S&D Standard Installer has an option to install Spybot S&D without A/V with no option to install Spybot Anti-Beacon.

    However, the list of Spybot S&D components in the Spybot S&D Standard Installer seems to be the same for both options and these options cannot be changed which seems to be an anomaly and
    I will submit a Ticket about that.

    Initially, I did the first option [Spybot S&D with A/V & Spybot Anti-Beacon] since I paid for both Spybot S&D Professional and Spybot Anti-Beacon.

    I uninstalled Spybot S&D with A/V and installed Spybot S&D without A/V to see if that would not have Spybot S&D in the WSSC, however, it still goes into WSSC, also.

    Perhaps when Spybot Tech Support resolves the Spybot S&D 2.8 issues, I will try Spybot S&D with A/V if it cannot and does not go into the WSSC.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    Boynton Beach, FL USA
    Posts
    15

    Default

    Ticket#2020060280000093

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •